De multe ori m-am apucat de învățat programare dar am înțeles că programarea în sine nu înseamnă învățarea unui limbaj de programare ci mai degrabă modul în care trebuie să rezolvi anumite probleme. Dacă ai învățat cum să gândești abordarea problemelor atunci îți va fi relativ ușor să aplici sintaxa unui limbaj de programare.
În liceu (în 2002-2006) am studiat Borland Pascal și mi-era tare urâtă interfața în care trebuia să programez. N-am înțeles de ce profu’ de info ne puneam să rezolvăm probleme pe caiet în pseudo cod… eu voiam neapărat să scriu cod pe calculator pentru că asta mă fascina cel mai mult. E destul de ușor acum, după atâția ani, să înțeleg faptul că o problemă trebuie descompusă în multe probleme mai mici.
În toamna lui 2020 am achiziționat un abonament la Codecademy și am început să mă uit peste câteva lecții de C++. Noțiunile de bază din programare nu-mi sunt străine și mi-a fost ușor să parcurg prima parte a informațiilor. Deoarece am lucrat cu PHP am înțeles o bună parte din introducere. Vectorii din C++ sunt oarecum asemănători cu array-ul din PHP doar că trebuie specificat ce fel de date va conține vectorul. Array-ul din C++ e diferit de array-ul din PHP si JS prin faptul că lungimea lui nu poate fi modificată.
E interesant că trebuie să scrii ce returnează funcția înainte de numele ei, ceea ce e foarte bine pentru că te ajută să-ți structurezi mai bine gândirea.