Web Developer wannabe sau pe românește vreau să fiu un programator mai bun

Îmi doresc de mult timp să devin un full-stack web developer care să știe HTML, CSS (Sass), PHP (Laravel poate) & MySQL(i) plus, de ce nu, și MEAN (MongoDB, ExpressJS, AngularJS, Node.js) însă pentru a ajunge acolo sus e nevoie de mult efort susținut (adică perseverență) fără de care e greu tare.

După o pauză de 4 ani în care n-am reușit să studiez mare lucru din acest domeniu, m-am decis să recuperez și uitându-mă puțin pe internet, am devenit foarte repede confuz și puțin dezorientat din cauza plenitudinii de resurse / informații disponibile (care gratuite, care plătite). Problema mea cea mai mare este că trebuie să aleg resursele cele mai bune sau potrivite pentru mine, care sunt intr-adevăr folositoare și de la care pot învăța ceva. Așadar, am găsit pe udacity un program (nano-degree) pentru $200/lună care cică te învață timp de 6-9 luni să faci chestii folositoare și am văzut review-uri destul de bune: https://www.udacity.com/course/full-stack-web-developer-nanodegree–nd004 totuși sunt atât de mulți developeri (și nu numai) care au învățat singuri deci cred că trebuie să existe o altă cale. Am cumpărat câteva cărți, am abonament pe http://laracasts.com și http://lynda.com însă simt că îmi trebuie un mentor. Probabil voi căuta unul prin țară înainte să cumpăr acel nanodegree de la udacity. Buuun. Până acolo totuși am dat peste http://freecodecamp.com – un site destul de bunicel din punctul meu de vedere care își propune să te învețe multe, să devii un full-stack JS developer – http://freecodecamp.com/map. Cu câteva luni înainte m-am apucat de citit o carte scrisă de Zakas, Professional JavaScript for Web Developers, 3rd Edition pe care n-am apucat să o termin deoarece e destul de stufoasă însă trebuie neapărat să o citesc pentru a înțelege mai bine javascript. Acum mulți mi-au spus că învățarea vine prin exercițiu. Bun, înțeleg asta și sunt total de acord DAR pentru a exersa trebuie să știi ce să exersezi. Tot legat de JS am găsit pe YouTube o serie de video-uri în care Crockford vorbește despre acest limbaj de programare:

Am văzut un site al unui developer http://wulkan.me care scrie pe site cam ce face și ce are de gând să facă legat de programare și m-am gândit că m-ar ajuta și pe mine dacă mi-aș face un fel de jurnal public în care să am un fel de plan după care să mă ghidez.

Deci, la drum 🙂